Kennel Ooh Yes - Uppfödning av Perro de Agua Español, Spansk Vattenhund

Val av ras

tjörn.jpgVår väg för val av hundras, var både lång, snirklig och tog lång tid. Att det tog lång tid, är vi idag väldigt glada för, då valet av en lång vänskap ska bli så bra som möjligt.

Vi gick tillbaka till oss själva, och det var sedan därifrån som vi utgick.

Hur är vi som personer, vad tycker vi om att göra?

Mina föräldrar hade en hund, som inte fällde, men krävde en hel del pälsvård. Ingen av oss gillar pälsvård till den graden att vi vill lägga timmar på att: klippa, borsta och etc. Däremot, att ha en hund som inte fäller, lät mycket lockande. Då försvann många hundraser, men samtidigt gjorde detta, att många nya för oss tidigare okända hundraser kom att komma framför våra ögon

Vi gillar att träna, se resultat och är väl lite tävlingsnördiga av oss. I grunden ville vi då ha en hund som är: lättlärd, följsam, arbetsvillig, glad och robust. Dessa egenskaper kan lätt bli ett problem, då de kräver att man motionerar både deras hjärna och muskler. Vi lever efter mottot ”en trött och avslappnad hund hemma, är en glad och nöjd hund”. Ska i ärlighetens namn säga att jag inte trodde att vi skulle träna så mycket som vi gör, men det är ju hur kul som helst.

Jag ville ha en hund som hade lite vakt i sig, då jag ibland hör spöken när jag egentligen inte gör det, och samtidigt en hund som är flockbunden.

Under vår resa var det många raser som korsade vår väg, men vid vägs ände fann vi Perron.

Idag tränar och tävlar vi lydnad, rally, agility, viltspår och utställning. Perron är för oss, den perfekta matchen!

bron.jpgutsikt.jpgnära.jpgutställning.jpgjakt.jpg